• Klaus Iohannis se întâlnește astăzi, de la ora 13:00, cu membrii cabinetului Orban
  • Principala temă a discuției va fi gestionarea epidemiei din România
  • Sunt așteptate noi măsuri de relaxare, începând cu 1 iunie

Președintele României va avea joi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință alături de cabinetul Orban, pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei Covid-19.

La sedință mai participa, pe lângă Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Este de așteptat ca autoritățile să anunțe un nou set de măsuri, care ar putea intra in vigoare din 1 iunie. Înainte de prima relaxare din 15 mai, Klaus Iohannis a anunțat că, dacă situația o va permite, noi măsuri de relaxare vor fi introduse la fiecare două săptămâni.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

În ultimele două zile, raportările au indicat că trendul îmbolnăvirilor este descendent, cu sub 200 de cazuri pe zi.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a afirmat în urmă cu doar câteva zile că, dacă numărul scăzut de cazuri de va menține, terasele s-ar putea deschide la 1 iunie, iar plajele pe 15 iunie.