• Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea Offshore, astfel că exploatarea gazelor din Marea Neagră poate începe în viitor.
  • Legea offshore a fost aprobată în această lună de Camera Deputaților, însă parlamentarii AUR, în frunte cu George Simion, au făcut un scandal monstru.
  • Simion l-a acuzat pe ministrul Virgil Popescu că este trădător de țară, scandalul fiind aproape să degenereze.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea Offshore, astfel că exploatarea gazelor din Marea Neagră poate începe în viitor.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 25 mai 2022, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022)”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ministrul Energiei Virgil Popescu a fost unul dintre cei mai importanți susținători ai Legii Offshore.

Practic, România, în urma adoptării acestui proiect legislativ, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Au fost blocate până acum. Proiectul aduce stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos. Dăm certitudinea investitorilor că modelul fiscal, redevenţele vor rămâne aceleaşi pe toată perioada acordurilor petroliere. Mai mult, asigură secutatea energetică a României. Nu pot să nu remarc faptul că la comisii un singur partid s-a opus, că vrea să crească fiscalitatea. Oare ce să însemne asta? Doriţi să rămânem dependenţi de gazele ruseşti? Ascultaţi de Kremluin şi de ordinele lui Putin? Ajunge”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timpul dezbaterilor.

Legea Offshore nu a fost pe placul parlamentarilor AUR, care l-au acuzat pe Popescu de trădare.

După ce o ședință de dezbatere a legii s-a încheiat, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar fi trebuit să susţină o declaraţuie de presă, însă aceasta a fost anulată pentru că era urmărit de liderul AUR, deputatul George Simion. „Îl escortez afară. E un hoţ. Hoţul, ministrul Energiei”, a spus George Simion. Ministrul Energiei a încercat să plece cu liftul, dar George Simion l-a însoţit, continuând să-i adrese cuvinte jignitoare. Ulterior, Popescu a plecat prin altă parte, urmărit de Simion.