Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea miniștrilor la MIPE și Digitalizare

iohannis
  • Marcel Boloș și Sebastian Burduja au depus jurământul la Palatul Cotroceni.
  • Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 3 mai 2022, trei decrete.
  • Marcel Boloș a mai deținut funcția de ministru al Fondurilor Europene în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 3 mai 2022, următoarele decrete:

• Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Marcel-Ioan Boloş, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării;
• Decret de numire în funcția de membru al Guvernului a domnului Marcel-Ioan Boloş, ministrul investițiilor și proiectelor europene;
• Decret de numire în funcția de membru al Guvernului a domnului Sebastian-Ioan Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc astăzi, ora 18:00, la Palatul Cotroceni (oportunități de imagine pentru cameramanul și fotograful oficiali; ceremonia va fi transmisă presei prin sistemul unic de transmisiune în direct și pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis luni președintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. 

Biroul Executiv al PNL a decis, pe 21 aprilie, nominalizarea deputatului Sebastian Burduja pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi a lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Sebastian Burduja este consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă. Este licențiat al Universității Stanford și absolvent al unui dublu-masterat la Harvard.

Marcel Boloș a mai deținut funcția de ministru al Fondurilor Europene în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020. Acesta a fost numit interimar al actualului portofoliu care gestionează PNRR și fondurile europene, după ce Dan Vîlceanu, bun prieten al lui Florin Cîțu, și-a dat demisia ca urmare a înlocuirii lui Cîțu de la fruntea partidului.