• Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a Mihaelei Ciochină începând cu data de 11 iunie 2022.
  • De asemenea, a semnat decretul pentru eliberarea din funcţia de procuror a lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se pensionează.
  • Cei doi au fost numiţi în funcţia de judecător CCR, Ciochină din partea şefului statului, iar Licu din partea Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din funcţie a Mihaelei Ciochină şi a lui Bogdan Licu pentru a prelua mandatele de judecător CCR. De asemenea, şeful statului a numit-o pe Anişoara Ancu în funcţia de consilier prezidenţial.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a Mihaelei Ciochină începând cu data de 11 iunie 2022. De asemenea, a semnat decretul pentru eliberarea din funcţia de procuror a lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se pensionează. Cei doi au fost numiţi în funcţia de judecător CCR, Ciochină din partea şefului statului, iar Licu din partea Camerei Deputaţilor.

De asemenea, Iohannis a semnat eliberarea din funcţia de membru în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a Anişoarei Ancu şi numirea ea în funcţia de consilier prezidenţial – Departamentul Constituţional Legislativ.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ancu este licenţiată în ştiinţe juridice, specializarea drept, a Universităţii din Bucureşti. Totodată, a absolvit şi cursuri masterale de „Drept notarial şi proceduri” la Facultatea de Drept şi Sociologie din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov şi cursuri postuniversitare de specializare, în drept privat, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, respectiv în pregătire psiho-pedagogică la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov.

În perioada ianuarie 2004 – iunie 2005 a fost avocat stagiar, iar din iulie 2005 şi până în mai 2008 avocat definitiv în Baroul Braşov.

De asemenea, în perioada octombrie 2004 – mai 2008, a desfăşurat activitate didactică, în funcţia de preparator universitar, respectiv de asistent universitar în cadrul Catedrei de Drept privat a Facultăţii de Drept din Universitatea Transilvania din Braşov.

Începând cu luna mai a anului 2008 şi până în luna iunie 2022, a ocupat funcţia de consilier în cadrul Departamentului Constituţional Legislativ al Administraţiei Prezidenţiale, asigurând consiliere de specialitate în vederea îndeplinirii de către Preşedintele României a prerogativelor constituţionale şi legale.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 10 iunie 2022, următoarele decrete:

  • Decret pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a doamnei Mihaela Ciochină – începând cu data de 11 iunie 2022;
  • Decret pentru eliberarea din funcția de membru în Consiliul de administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a doamnei Anișoara Ancu;
  • Decret pentru numirea în funcția de consilier prezidențial a doamnei Anișoara Ancu – începând cu data de 11 iunie 2022;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Dimitrie-Bogdan Licu,  prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – pensionare, la data de 10 iunie 2022;
  • Decret privind supunerea spre adoptare Parlamentului a denunțării Convenției privind decontările multilaterale în ruble transferabile și organizarea Băncii Internaționale de Colaborare Economică, încheiată la Moscova, la 22 octombrie 1963, și a Protocolului semnat la Moscova, la 18 decembrie 1990, de modificare a Convenției privind decontările multilaterale în ruble transferabile și organizarea Băncii Internaționale de Cooperare Economică, precum și a Statutului acestei bănci.