• Klaus Iohannis a reafirmat, într-o conferință de presă, că „alegerile parlamentare sunt esențiale
  • Iohannis despre numirea lui Iordache: PSD, totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni
  • „Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare”, adaugă Iohannis

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că e nevoie de alegeri, pentru ca România să aibă un Parlament funcțional, într-o perioadă care se anunță grea. Președintele a spus că pandemia nu se va termina nici în martie, anul viitor.

„Trebuie să fim cu toții onești față de cetățeni și să spunem lucrurilor pe nume, cu maximă transparență: actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit – mă tem – nici în ianuarie, nici în februarie sau martie anul viitor, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea alegerilor”, a spus Iohannis.

Președintele afirmă că mandatul Parlamentului se termină în 20 decembrie și, fără alegeri, actualii parlamentari nu vor mai putea vota legi organice.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Iohannis despre numirea lui Iordache: PSD, totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni

Klaus Iohannis spus că actuala majoritate PD-istă este una „ilegitimă”, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reală a românilor.

„Pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate trebuie să ne uitpm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13, Florin Iordache a fost votat de Parlamentul României în funcția de președinte al Consiliului Legislativ”, a spus Iohannis, referindu-se la votul dat pentru Florin Iordache.

Despre acest fapt, președintele a spus că „PSD-iștii găsesc întotdeauna un mod să își recompenseze servanții care au slujit cu obediență interesele obscure de partid, oferindu-le funcții plătite generos din banii publici. Totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni”, a mai spus Iohannis.