Klaus Iohannis anunţă că de luni încep consultările cu partidele parlamentare. Care va fi prima formațiune care va intra la negocieri

klaus iohannis face declaratii Foto: Facebook/Klaus Iohannis
  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că luni, la prânz, vor începe consultările cu partidele parlamentare. Partidele vor fi chemate separat, a explicat şeful statului.
  • Liberalii sunt chemați primii, luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări în vederea formării viitorului guvern, potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială.
  • De la ora 13.00 sunt invitați reprezentanții PSD, iar de la ora 14.00 cei ai USR.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că luni, la prânz, vor începe consultările cu partidele parlamentare. Partidele vor fi chemate separat, a explicat şeful statului.

UPDATE: Programul consultărilor

Liberalii sunt chemați primii, luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări în vederea formării viitorului guvern, potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială. De la ora 13.00 sunt invitați reprezentanții PSD, iar de la ora 14.00 cei ai USR.

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”, transmite Președinția.

Potrivit sursei citate, consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Șeful statului nu este optimist în ceea ce privește rezultatul consultărilor.

„Sincer, nu ştiu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție, dar eu personal sunt total implicat și eu sunt hotărât să găsesc împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară o ieșire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern”, a precizat Klaus Iohannis.

Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, marți, în Parlament.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi când vor începe consultările cu partidele politice privitoare la formarea unui nou guvern. Preşedintele a mai spus că partidele vor veni separat la Palatul Cotroceni.

„Voi organiza runda de consultări luni, de la ora 12.00”, a declarat preşedintele Iohannis.

Şeful statului nu este optimist în ceea ce priveşte rezultatul consultărilor.

„Nu ştiu dacă va duce la soluţii”, a precizat Klaus Iohannis.

Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură, marţi, în Parlament.