• Noi restricții au fost anunțate de președintele Iohannis înainte de şedinţa de guvern din această seară, ca urmare a numărului mare de infectări
  • Masca devine obligatorie în toată ţara
  • Toate școlile trec la învățământul online
  • Magazinele se vor închide la ora 21:00
  • Circulaţia pe timpul nopţii va fi restricționată
  • Portul măștii în spațiile publice devine obligatoriu în toată țara

UPDATE 19.15. Preşedintele României Klaus Iohannis a spus joi în deschiderea şedinţei de guvern că sunt necesare măsuri „mai ferme” de restricţie pentru prevenirea răspândirii virusului.

Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurilea luate până acum nu mai sunt suficiente şi sunt necesare măsuri în plan naţional, precum toate şcolile să treacă în online”, a spus preşedintele.

De asemenea, angajaţii din sectorul public şi cei din sectorul privat trebuie să treacă la munca de acasă, acolo unde se poate, iar pieţele şi târgurile se vor închide.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Angajaţii şi din public şi din privat să treaca la telemuncă pete tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9, circulaţia trebuie restricţionată. Târgurile şi pieşele trebuie închise, iar portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară”.

Ulterior, președintele a publicat o parte din discursul din ședința de guvern pe pagina sa de Facebook.


UPDATE 17:10. Administrația Prezidențială anunță că președintele participă la ședința de guvern programată la ora 19:00 în această seară.


Guvernul ar putea decide diseară, în ședința programată la ora 19:00, să introducă noi restricții la nivel național. Masca de protecție ar urma să devină obligatorie în toată țara, indiferent de rata de incidență.

La începutul săptămânii, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus ca masca să fie obligatorie și în aer liber în județele în care incidența trece de 1.5 la mia de locuitori, însă decizia ar putea fi schimbată azi.

În plus, se va discuta posibilitatea interzicerii circulației pe timpul nopții în amumite localități, inclusiv București. Ședinţa de Guvern va fi precedată de ședința CNSU.