• Klaus Iohannis cere PNL să îi lase din brațe pe Costel Alexe şi Mihai Chirica.
  • În prezent, cei doi politicieni sunt cercetați penal.
  • Iohannis: Ar fi cazul să reacţioneze politic şi PNL, dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuţie pe această speţă.

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat, marţi, că „ar fi cazul” ca PNL să „reacţioneze politic” în ceea ce priveşte faptul că atât şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, cât şi primarul Mihai Chirica sunt vizaţi de acuzaţii ale procurorilor.

„Ar fi cazul să reacţioneze politic şi PNL, dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuţie pe această speţă”, a replicat Iohannis, după ce a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre criteriile de integritate anunţate în campanie, în contextul în care şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, şi primarul din Iaşi, Mihai Chirica, ambii de la PNL, sunt cercetaţi penal.

De asemenea, șeful statului a fost întrebat dacă vocea sa mai contează pentru PNL, în cazurile Alexe și Chirica, iar Iohannis a răspuns: „Vom vedea”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, este inculpat în acest dosar, potrivit Aleph News. Edilul a fost audiat ieri în acest dosar. Sunt implicați oameni de afaceri din municipiu, avocați, notari dar și foști și actuali oficiali din Primăria Iași.

Cele patru persoane reținute sunt Claudiu Asimionesei – patronul ziarului „Bună Ziua Iași”, Alexandru Mustiață – fostul arhitect al orașului, Răzvan Ionuț Costin – notar, și Victor Gavriluță – inspectorul de la Serviciul GIS Cadastru, scrie Ziarul de Iași.