• Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat
  • Ludovic Orban rămâne premier interimar
  • Klaus Iohannis anunţă consultări cu partidele, astăzi, la ora 13:00

ACTUALIZARE 12.00: Președintele Klaus Iohannis a decis să țină consultările cu partidele prin teleconferință, anunță Administrația Prezidențială.

PNL nu mai merge la consultări cu președintele Iohannis

Ludovic Orban a declarat în urmă cu puţin timp că nu va mai merge la consultările de la Cotroceni de astăzi. Premierul interimar a spus că l-a înştiinţat pe şeful statatului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat la ora 13:00 consultări cu liderii de partide pentru desemnarea unui nou premier. Demersul vine în contextul în care Florin Cîţu şi-a depus mandatul, în favoarea lui Ludovic Orban.

Suntem cu toţii responsabili să găsim cât mai urgent o soluţie democratică la actuala situaţie politică. Aşadar, am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, începând cu ora 13:00. Nu avem niciun moment de pierdut”, a declarat președintele României. 

Şeful statului face apel către parlamentari pentru ca săptămâna viitoare să fie învestit un guvern cu puteri depline.

Klaus Iohannis: Gestul lui Cîțu dovedește maturitate politică

Klaus Iohannis consideră că gestul lui Florin Cîţu de a renunţa la mandatul de premier este responsabil şi spune că România nu a intrat în criză politică.

Este o hotărâre care dovedeşte maturitate politică, în contextul complicat provocat de coronavirus. Această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are în acest moment un guvern care funcţionează. Guvernul Orban a dovedit că acţionează cu toată hotărârea şi responsabilitatea şi ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus”, a declarat Klaus Iohannis.

Florin Cîţu a renunţat la mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte de votul de învestire. El spune că a fost propus doar pentru a se ajunge la anticipate şi că într-un moment de criză, cum este cel provocat de coronavirus, este bine ca Ludovic Orban să rămână la Palatul Victoria.