• Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat
  • Ludovic Orban rămâne premier interimar
  • Klaus Iohannis anunţă consultări cu partidele, astăzi, la ora 13:00

ACTUALIZARE 12.00: Președintele Klaus Iohannis a decis să țină consultările cu partidele prin teleconferință, anunță Administrația Prezidențială.

PNL nu mai merge la consultări cu președintele Iohannis

Ludovic Orban a declarat în urmă cu puţin timp că nu va mai merge la consultările de la Cotroceni de astăzi. Premierul interimar a spus că l-a înştiinţat pe şeful statatului.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat la ora 13:00 consultări cu liderii de partide pentru desemnarea unui nou premier. Demersul vine în contextul în care Florin Cîţu şi-a depus mandatul, în favoarea lui Ludovic Orban.

Suntem cu toţii responsabili să găsim cât mai urgent o soluţie democratică la actuala situaţie politică. Aşadar, am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, începând cu ora 13:00. Nu avem niciun moment de pierdut”, a declarat președintele României. 

Şeful statului face apel către parlamentari pentru ca săptămâna viitoare să fie învestit un guvern cu puteri depline.

Klaus Iohannis: Gestul lui Cîțu dovedește maturitate politică

Klaus Iohannis consideră că gestul lui Florin Cîţu de a renunţa la mandatul de premier este responsabil şi spune că România nu a intrat în criză politică.

Este o hotărâre care dovedeşte maturitate politică, în contextul complicat provocat de coronavirus. Această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are în acest moment un guvern care funcţionează. Guvernul Orban a dovedit că acţionează cu toată hotărârea şi responsabilitatea şi ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus”, a declarat Klaus Iohannis.

Florin Cîţu a renunţat la mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte de votul de învestire. El spune că a fost propus doar pentru a se ajunge la anticipate şi că într-un moment de criză, cum este cel provocat de coronavirus, este bine ca Ludovic Orban să rămână la Palatul Victoria.