• Klaus Iohannis: Liderii coaliției au dat dovadă de responsabilitate și am încredere că vor rămâne la fel de uniți
  • Klaus Iohannis: Prioritatea este lupta cu pandemia. Acesta a fost cel mai important lucru pentru factorii de decizie, mai ales că traversăm o perioadă dificilă
  • Klaus Iohannis a adăugat că măsurile de siguranță vor fi relaxate dacă oamenii se vor vaccina

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o declarație de presă, după ce a numit-o în funcția de ministru al Sănătății pe Ioana Mihăilă. El a vorbit despre așteptările pe care le are de la noul șef al Sănătății, dar și despre ce ar trebui să facă membrii guvernului.

„Liderii coaliției au dat dovadă de responsabilitate și am încredere că vor rămâne la fel de uniți. Dialogul a fost cheia pentru ieșirea din impas. Prioritatea este lupta cu pandemia. Acesta a fost cel mai important lucru pentru factorii de decizie, mai ales că traversăm o perioadă dificilă.

Sunt sute de mii de români afectați economic, zeci de mii de firme care au probleme. În tot acest tablou, Ministerul Sănătății are un rol fundamental. Aștept de la doamna ministru al Sănătății multă responsabilitate. Este important să comunice constant care sunt pașii de urmat și planul de măsuri avut în vedere.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

De mai bine de un an, facem cu toții eforturi foarte mari pentru a diminua efectele negative ale unei crize fără precedent”, a spus Klaus Iohannis, după învestirea Ioanei Mihăilă în funcția de ministru al Sănătății.

Șeful statului a avut și un mesaj pentru guvernanți

Președintele Klaus Iohannis a spus că partidele aflate în coaliția de guvernare au trecut în aceste zile printr-un moment „mai dificil”.

Orice alianță, în care lucrează împreună mai multe forțe politice, se confruntă cu astfel de provocări. Nu trebuie să tratăm acest episod drept altceva decât este – o situație în care Coaliția și Guvernul au avut de gestionat o provocare, iar răspunsul, dincolo de unele declarații mai puțin inspirate, a fost unul bun”, a declarat șeful statului.

Acesta susține că în această perioadă nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice, de nicio parte.

„În orice partid democratic, cu atât mai mult într-o coaliție de guvernare, există diferențe de viziuni și dezbateri efervescente despre cum trebuie abordate temele naționale mari. Acest lucru este nu doar firesc, ci este de dorit, pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte și eficiente soluții pentru oameni. (…) Așadar, le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare. Pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului”, a mai spus Klaus Iohannis.

El spune că oamenii vor politicieni care se implică și care își asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează. „Miniștrii au misiunea să rezolve crize, în paralel cu pregătirea de reforme importante, și nu să provoace crize noi”, a mai declarat președintele.