Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare: „Nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă”

  • Klaus Iohannis: Campania de vaccinare nu are o variantă de rezervă
  • Klaus Iohannis: „Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin”
  • Președintele a precizat că și eliminarea restricțiilor va fi făcută gradual

Campania de vaccinare nu dispune de o variantă de rezervă, a declarat vineri președintele Klaus Iohannis, care a fost întrebat de jurnaliști despre planul de rezervă în cazul în care până la finele anului nu va fi atinsă ținta de peste 50% din populație vaccinată.

„Nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieşim din pandemie. Dacă nu ne vacinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva”, a spus Iohannis.

Președintele a precizat că și eliminarea restricțiilor va fi făcută gradual. ”Deocamdată merge bine campania, avem în jur de 100 de mii de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul Naţional evaluează permanent împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor, se atenuează câte o măsură până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”.

Prim-ministrul Florin Cîţu a avansat ideea revenirii la normal din vara acestui an, în condițiile în care tot mai mulți români se vor vaccina. Pe de altă parte, intersul pentru vaccinare în societate pare să fie redus, în condițiile în care pe listele de așteptate pentru vaccinare sunt mai puține persoane, iar numărul acestora scade.