• Președintele Klaus Iohannis intervine în disputa dintre Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu
  • El critică dezbaterea dintre cei doi privind măsluirea datelor pandemiei
  • Klaus Iohannis: „Nu a măsluit nimeni datele nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum.”

Președintele Klaus Iohannis intervine în disputa dintre Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu privind măsluirea datelor pandemiei: „Nu a măsluit nimeni datele nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul cred că sunt diferite”.

„Nu a măsluit nimeni datele nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul cred că sunt diferite. Când a fost ministrul Tătaru împreună cu echipa domniei sale a găsit potrivită o anumită formulă de calcul pentru incidența pandemiei, după aia s-a calculat și s-a comunicat, deci nu a ascuns nimeni date sau informații. Acum, ministrul Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice oarecum formula. Deci vorbim despre două formule ușor, ușor diferite”, spune Klaus Iohannis.

El critică dezbaterea dintre Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Nu cred că aceste discuții teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferința vreunui pacient. Eu cred că ar fi extrem de important să ne implicăm acolo unde e nevoie, să creștem numărul de paturi ATI, să-i motivăm pe medici, să fim mai proactivi pentru ca spitalele să facă față acestui val trei. Cred că acestea sunt prioritățile momentului și nu comparații teoretice între formule de calcul”, adaugă șeful statului

Violeta Alexandru spune că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. În replică, Vlad Voiculescu afirmă că înainte de alegerile parlamentare, din calculul incidenţei la 14 zile, au fost „pierdute“ vreo două zile.