Preşedintele Klaus Iohannis a spus vineri că Nicolae Ciucă a fost propus de PNL pentru postul de premier, „aşa cum ştim cu toţii”, răspunzând unei întrebări legate de zvonurile potrivit cărora şeful statului ar fi făcut această propunere.

„Asta cu vehiculatul este cam aşa… Am luat o decizie: se formează un Guvern şi nenumăraţi îşi exprimă opiniile. Este drăguţ, dar problema practică este de formare a Guvernului şi domnul Ciucă a fost propus de PNL, aşa cum ştim cu toţii”, a răspuns Klaus Iohannis, după ce a fost întrebat de jurnalişti cu privire la zvonurile vehiculate, conform cărora el l-ar fi propus pe Nicolae Ciucă.

Acesta a mai fost întrebat ce şanse are un Guvern minoritar PNL-UDMR să reziste până în 2024.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Trebuie să se termine criza politică care nu este despre problemele românilor, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanţi sunt şi nu au reuşit să arate decât cât de neimportanţi sunt. Acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să formeze un Guvern, să se apuce să rezolve problemele românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii şi reformele”, a spus Iohannis.

Acesta ssusţine că Coaliţia care a guvernat până acum nu a reuşit să facă reforme.

„Avem nevoie de schimbări în justiţie. Avem nevoie de reformă în administraţie, în domeniul pensiilor, în domeniul salarizării publice. Toate aceste domenii au rămas în <nelucrare>. Deci Coaliţia care a guvernat până acum nu a reuşit să rezolve aceste pobleme, dar zilele trecute au cam arătat care au fost <crizatorii>, cei care în loc să facă reforme au produs crize. Acum tebuie să ne apucăm de treabă şi trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să cautăm majorităţi decât în Parlamentul României? Dacă Guvernul va fi în această componenţă 1, 2, 3 ani vom vedea, dar problemele trebuie rezolvate şi cineva trebuie să guverneze”, a mai spus şeful statului.