• Pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile, ci și structura socială, a spus președintele Klaus Iohannis
  • Klaus Iohannis: „Vrem să abordăm toate aceste chestiuni uniți și vrem să găsim soluții europene
  • La finalul Summitului Social va avea loc o discuție aplicată despre pandemie, despre cum este gestionată și cum este gestionată ieșirea din pandemie

Pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile, ci și structura socială, a spus, vineri, președintele Klaus Iohannis, la Summitul Social. Acesta a spus că trebuie găsite soluții europene pentru aceste chestiuni și că sunt foarte multe domenii unde statele pot interveni împreună.

„Este un Summit Social, dedicat problemelor sociale. Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile. Afectează și structura socială. Vrem să abordăm toate aceste chestiuni uniți și vrem să găsim soluții europene. Sunt foarte multe domenii unde putem să intervenim împreună. Aș menționa poate doar câteva: evident, locuri de muncă, educație, șanse egale, egalitatea de gen și așa mai departe, pensii, salarizare – toate acestea vin într-un pachet foarte mare de care ne vom ocupa”, a spus președintele Klaus Iohannis, la Summitul Social care are loc în Porto, Portugalia.

Iohannis a mai spus că prin ieșirea din pandemie și banii care vor fi folosiți pentru reconstrucție, pot fi abordate și zone din acest pilon social, între care educația.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Educația, care, la noi, are un loc extrem de important în PNRR. Avem însă și educația digitală, educația pe tot parcursul vieții, formarea de abilități în zona digitală și la adulți și persoane care încă sunt în câmpul muncii, sunt foarte multe zone”, a mai spus președintele.

La finalul Summitului Social va avea loc o discuție aplicată despre pandemie, despre cum este gestionată și cum este gestionată ieșirea din pandemie.

Sâmbătă este pregătit un summit între Uniunea Europeană și India, un summit care este important și pentru Europa, fiindcă Uniunea Europeană și India se pare că au din ce în ce mai multe în comun, a declarat Iohannis.

„Ne apropiem în chestiuni de economie, în chestiuni de conectivitate, în zona digitală. Din păcate, pandemia acum, în aceste zile și săptămâni, face victime multe în India. Și noi, România, am ajutat India, am fost chiar prima echipă din Uniunea Europeană care a ajuns în India cu ajutoare și cred că vom lucra împreună la un parteneriat foarte solid”, a mai spus Klaus Iohannis.