• Când a ajuns la Cotroceni, în 2014, Klaus Iohannis a anunțat Proiectul ”România lucrului bine făcut”.
  • În anul 2016, președintele a demarat reforma în educație, sub numele ”România educată”.
  • În 2017, Iohannis a format o comisie prezidențială, care trebuia să întocmească un proiect de țară.

Le-a anunțat cu emfază și bucuros că are mult de muncă. Doar că nu s-a mai apucat de treabă.

Îți vorbesc despre Klaus Iohannis și proiectele pe care ar fi trebuit să le gestioneze. A ajuns la Cotroceni cu proiectul ”România lucrului bine făcut”. Dar s-a poticnit pentru că nu avea ”guvernul meu” sau ”al lui”.

Între timp, a uitat de el. A demarat, în schimb, Proiectul de țară. A semnat decretul în anul 2016. A făcut și o comisie, care s-a întâlnit doar de patru ori. În 2017, proiectul a murit.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Profesorul Cristian Pîrvulescu spune că timeingul nu a fost unul fericit.

„Nu s-a putut. Efectiv, nu s-a putut. Diferențele erau atât ce importante în ceea ce privește statul de drept, în ceea ce privește democrația, încât între guparea experților și gruparea politicienilor nu s-a putut realiza (n.r. proiectul). Președintele nu va mai încerca experiențe de genul acesta, în care să implice politicieni”, a declarat Cristian Pîrvulescu.

Tot în 2016, Președintele a pus piatra de temelie la România educată. Cinci ani mai târziu, marea reformă s-a transpus într-un memorandum, care a ajuns pe masa de la Palatul Victoria. A fost un proces îndelungat, care are șanse să devină realitate. Președintele mai are încă doi ani și jumătate de mandat.