• Klaus Iohannis a susținut astăzi o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în contextul în care România a înregistrat recorduri negative în bilanțul COVID.
  • Klaus Iohannis susţine că cei care contestă vaccinurile „sunt indirect responsabili de suferinţa semenilor”.
  • Astăzi au fost înregistrate 574 de decese, peste 1.800 pacienți la ATI și aproape 19.000 de cazuri noi.

„Vaccinarea este singura soluţie care vedem că funcţionează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populaţiei în proporţie covârşitoare. Este în acelaşi timp şi argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranţă vaccinurile, sunt indirect responsabili şi vinovaţi de suferinţa semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare. Vaccinurile anti COVID sunt sigure şi eficiente, la fel cum şi formele severe şi decesele cauzate de această boală sunt reale şi dramatice”, a declarat marţi şeful statului.

Acesta a precizat că teoriile fake news şi conspiraţiile fac extrem de mult rău celor încurajaţi să refuze tocmai soluţia care le-ar putea salva viaţa.

„Vaccinaţi-vă, purtaţi mască, evitaţi aglomeraţiile, păstraţi distanţa socială cât mai mult timp posibil! Suntem în al doisprezecelea ceas, să ne protejăm şi să salvăm vieţile celor apropiaţi”, a mai spus Klaus Iohannis.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a adăugat şeful statului.

Știrea inițială:

Astăzi la Palatul Cotroceni Președintele României, Klaus Iohannis, va susține o declarație de presă, la ora 18:15.

Reamintim că România a înregistrat marți cel mai negru bilanț COVID de la debutul pandemiei.

Nu mai puțin de 18.863 cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, un nou record absolut de cazuri noi de la începutul pandemiei. În ultima zi s-au efectuat 81.054 de teste – 27.819 teste RT-PCR și 53.235 teste rapide antigen – ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 23,27%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

În ultima zi au fost înregistrate 574 decese de persoane infectate cu COVID-19, un alt record absolut, iar la terapie intensivă sunt internate 1.805 de persoane, alt record absolut până acum în România.