• Klaus Iohannis a transmis un mesaj omologului său italian, Sergio Mattarella, prin care îl asigură de sprijinul României în combaterea coronavirus
  • Preşedintele le transmite gânduri de însănătoşire italienilor bolnavi de coronavirus
  • Iohannis spune că autorităţile române rămân implicate şi vigilente

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis omologului său italian, Sergio Mattarella, un mesaj de încurajare, având în vedere numărul mare de cazuri de coronavirus depistate în Italia.

„Doresc să adresez un mesaj de solidaritate poporului italian, compasiune pentru familiile victimelor și gândurile noastre de însănătoșire celor infectați cu virusul COVID-19.

Totodată, vă asigur de disponibilitatea noastră deplină de colaborare pentru a identifica cele mai bune soluții și măsuri pentru eradicarea acestei maladii, combaterea efectelor de panică pe care le-a generat, precum și relansarea economiei și piețelor financiare după dispariția crizei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Autoritățile române rămân implicate și vigilente, considerând că este esențial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate pentru limitarea propagării virusului, având în vedere și numărul ridicat de cetățeni români aflați pe teritoriul italian.

Numeroși cetățeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia, contribuind la efortul comun de a alina suferințele celor afectați. Apreciem eforturile deosebite depuse de Italia și considerăm că, în această circumstanță, solidaritatea europeană, dar mai ales cea umană, trebuie să se afirme din nou”, se arată în mesajul Președintelui României.

În Italia au murit, până marţi, 631 de oameni şi peste 10.000 sunt afectaţi. În România au fost confirmate 32 de persoane cu noul coronavirus.

Foto: Profimedia