• Golful se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii, a declarat sâmbătă Klaus Iohannis.
  • Președintele a fost prezent la decernarea premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă” de la clubul de golf din comuna Pianu, Alba.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâţia oameni pasionaţi de golf, un sport care nu este deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mişcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a testat şi noul Duster, produs de uzina Dacia.

„Am urcat astăzi la volanul noului Duster, o maşină produsă în România şi deja celebră în Europa. Chiar şi în condiţiile pandemiei, am apreciat modul în care în industrie, şi în economie în general, firmele s-au pregătit şi s-au adaptat corespunzător pentru continuarea activităţilor economice în condiţii de siguranţă. Ştiu că v-a fost greu tuturor, sunt aici reprezentanţi ai mai multor firme din România, însă mă bucur că, împreună, am reuşit să trecem peste ce a fost mai greu, în principal datorită vaccinării, care a atenuat în mare măsură criza. Totuşi, unele probleme ale lanţului de aprovizionare, şi nu mă refer aici doar la situaţia componentelor electronice, şi-au pus amprenta deja pe prima jumătate a acestui an. Dacă luăm doar exemplul Daciei Duster, vânzarea a aproape 2 milioane de maşini în ultimii 12 ani reflectă cu certitudine menţinerea unei poziţii privilegiate în rândul preferinţelor clienţilor”, a spus preşedintele.

Recomandări

ZELENSKI: „CU DONALD TRUMP AR FI O MUNCĂ GREA”
PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
FRATE-FRATE, DA' SCHENGEN E PE BANI
„HAM” NEVOIE DE STĂPAN
POLIOMIELITA SE RĂSPÂNDEȘTE ÎN GAZA
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.

Iohannis a vorbit şi despre nevoia de dialog dintre Guvern şi mediul de afaceri, dar şi de nevoia de bani pentru a face performanţă în sport.

„Sportul românesc are mare nevoie de politici publice mai bine ţintite, de resurse, de infrastructură modernă şi accesibilă, dar mai ales de implicare la toate nivelurile de organizare administrativă, economică şi socială. Dacă ne referim la economie, dezvoltarea nu poate avea loc fără investiţii, şi nu mă refer aici doar la resurse financiare. Dincolo de alocarea de fonduri pentru cercetare-dezvoltare sau de programe precum Rabla şi Rabla Plus, industria auto românească, la fel ca întreaga economie naţională, are nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Şi de un sprijin din partea statului mai adaptat noii realităţi post-criză”.