• Niciun șef de partid nu va candida în alegerile prezidențiale.
  • Partidele își caută candidați la Președinție.
  • Surse: alegerile ar putea fi împinse în toamna 2025.
  • Liderii PSD, PNL, USR, UDMR și-au împărțit Guvernul.

Odată cu anunțul previzibil al JAI privind acceptarea României și Bulgariei de membri cu drepturi depline în spațiul Schengen, atât președintele României, Klaus Iohannis, cât și premierul Marcel Ciolacu au ieșit public să se umfle în pene. Cei doi nu mai ieșiseră în public de 6 zile, de la anularea procesului electoral prezidențial din România. Cu această ocazie, Iohannis și-a adus aminte și de românii nemulțumiți de administrația sa.

În paralel însă, politicienii fac planuri despre cum să rămână la putere. Împart ministere în viitorul Guvern și caută în continuare un candidat la Președinție care să facă față nemulțumirii oamenilor.

Cum și-au împărțit politicienii Guvernul și ce tip de candidat caută pentru prezidențiale

Un candidat se caută cu disperare, un candidat care să absorbă ca un burete toate nemulțumirile oamenilor. 

Recomandări

166 DE ANI DE LA MICA UNIRE
VOTEAZĂ UN PREȘEDINTE MANAGER!
RUSIA FACE MUTAREA
OPREA A FOST DENUNȚAT
CE DECIZII IA TRUMP?
INCENDIU ÎN L.A.

Iohannis spune că „suntem într-o perioadă în care ne dorim mai multe libertăți, nu mai multe restricții, ne dorim mai multă libertate de opinie, nu mai puțină.” 

Asta în condițiile în care chiar dânsul acum șase zile a anulat tot procesul electoral din România, a aruncat la gunoi 9,4 milioane de voturi exprimate legal, fără niciun fel de suspiciune de fraudă și practic a suspendat pe o perioadă nedeterminată, nelimitată, dreptul de vot, care este un drept fundamental al omului pentru peste 19 milioane de români.

În acest moment, liderii de partide știu că ei pot declanșa alegeri prezidențiale, dar toată lumea dă vina pe Klaus Iohannis. Problema e că și pe ei i-a băgat în necaz în această perioadă, pentru că nu găsesc un candidat la președinție, trebuie reluate alegerile prezidențiale de la zero.

Asta înseamnă că partidele trebuie să-și propună candidați la președinție, iar toate au o problemă în acest moment cu poporul român. Pentru că n-au candidat la președinție, s-au apucat să facă guverne.

Acest guvern ar putea fi investit Crăciun sau anul viitor. Acest guvern în care nu se va face rotativă și un guvern în care nici unul dintre șefii de partide, nici Lasconi, nici Ciolacu, nici Bolojan, nici Kelemen Hunor nu vor candida la președinție.

PSD va avea șapte ministere, PNL patru, USR trei, iar UDMR două. De asemenea, vor fi trei posturi de vicepremieri, pentru că domnul Grindeanu și ceilalți membri din partide vor și ei funcții.

Vicepremierii vor avea portofolii în viitorul guvern, iar în prezent se discută despre domeniile de activitate ale acestora. Aceste domenii reprezintă o problemă importantă. Știm că ministerele-cheie, esențiale inclusiv pentru organizarea alegerilor prezidențiale, sunt:

  • Ministerul Justiției, dorit de toată lumea;
  • Ministerul Finanțelor, care oferă avize și gestionează banii României;
  • Ministerul de Interne, responsabil de organizarea alegerilor.

Chiar dacă au pierdut alegerile, politicienii se concentrează mai mult pe păstrarea funcțiilor decât pe rezolvarea nemulțumirilor oamenilor. Ei speră că furia populației se va calma odată cu trecerea timpului, mai ales după sărbători – Crăciun, Revelion sau Paște.

Se vorbește și despre varianta organizării alegerilor prezidențiale în septembrie.

Citește și