• Iohannis cere implicarea NATO pentru detectarea și interceptarea dronelor rusești.
  • Franța are dislocat un sistem MAMBA la Capu Midia și SUA drone Reaper.
  • Armata României are nevoie de decizie politică pentru a doborî dronele rusești.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat liderilor prezenți la consultările politice organizate de preşedintele SUA, Joe Biden, capabilități sporite pentru detectarea și interceptarea dronelor, precum și pentru o apărare aeriană mai puternică. Iohannis a arătat că țara noastră va continua să își mențină, în mod solidar, atât timp cât va fi necesar, sprijinul pentru Ucraina, pe toate palierele relevante.

Franța are dislocat în România un sistem antiaerian de rachete Mamba la Capu Midia, care are radare. SUA au adus în România patru aeronave F-16 pentru misiuni suplimentare de poliție aeriană deoarece, în momentul în care apar aceste drone rusești pe radar, două aeronave se ridică. Până acum, acestea erau doar din România. Acum, cele românești și americane fac pe rând, se ridică pentru a vedea la fața locului ce se întâmplă și pentru a interveni.

La Câmpia Turzii avem un detașament de drone care patrulează pe zona de graniță. În același timp, România are 5.000 de militari, dar la Vilnius s-a discutat ca grupurile de luptă din țările din estul continentului să fie transformate din batalion, adică în jur de 1.000 de militari, în brigadă, adică 4.000-5.000 de militari.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Citește și: