Klaus Iohannis le-a cerut militarilor să fie pregătiţi pentru orice tip de agresiune

Presedintele Klaus Iohannis s-a adresat reprezentantilor mass media, vineri 17 martie 2017, la Palatul Cotroceni, in finalul ceremoniei de decorare a liderului liberal, Mircea Ionescu Quintus. MARIAN ILIE/MEDIAFAX FOTO

Klaus Iohannis le-a cerut militarilor să fie pregătiţi pentru orice tip de agresiune, deoarece situația dintre Ucraina și Rusia este extrem de instabilă.

Astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a mers la Baza 71 Aeriană a Forţelor Aeriene Române din Câmpia Turzii. Scopul vizitei sale a fost acela de a inspecta baza și a vorbit despre investițiile care au fost făcute pentru a moderniza forțele aeriene.

Actualul context din vecinătatea noastră directă dovedeşte, o dată în plus, că aceste măsuri erau necesare. Parcurgem o perioadă extrem de tensionată, în care riscurile şi ameninţările la adresa securităţii regionale europene şi euro-atlantice, inclusiv a securităţii României, s-au amplificat. Sunt evidente tendinţele de revenire la politica de forţă şi de contestare a actualei ordini internaţionale liberale, precum şi arhitecturi europene de securitate construite după Războiul Rece”, a spus șeful de stat.

Klaus Iohanis îndeamnă militarii români să se pregătească pentru conflictele care pot urma

De asemenea, Klaus Iohanis le-a spus militarilor să fie pregătiți pentru agresiunile care se pot manifesta în orice fel.

În aceste condiţii, trebuie să fim foarte bine pregătiţi pentru a contracara acţiunile agresive, inclusiv de tip hibrid, de exemplu, în spaţiul cibernetic, România acţionează ferm şi consecvent pentru consolidarea solidarităţii şi a unităţii NATO, iar relaţia transatlantică reprezintă un element principal de susţinere a coeziunii aliate. Din această perspectivă, angajamentul intensificat al Statelor Unite ale Americii în Europa sporeşte consistenţa şi credibilitatea efortului colectiv aliat de descurajare şi apărare în spaţiul euro-atlantic”.

Mai mult decât atât, președintele a spus că este nevoie ca, în regiunea Mării Negre, să fie extinsă prezența trupelor NATO.

Confruntat în prezent cu ameninţări semnificative în partea de est a Europei, acest context de securitate confirmă necesitatea unei prezenţe mai consistente a NATO a Statelor Unite şi a altor aliaţi în regiunea Mării Negre, pentru a asigura o postură consolidată de descurajare şi apărare, aşa cum am susţinut în mod repetat”, a mai spus acesta.

Exit mobile version