• Klaus Iohannis merge la Chişinău, după 6 ani
  • Cei doi preşedinţi se întâlnesc după preluarea mandatului de către Maia Sandu
  • Maia Sandu: Este necesară restabilirea cooperării cu România

Iohannis merge la Chişinău în semn de susţinere a preşedintelul ales, Maia Sandu. Cei doi se vor întâlni după preluarea oficială a mandatului de către preşedintele moldovean, din 24 decembrie.

Maia Sandu se repoziţionează în zonă şi reia formal relaţiile cu cei doi vecini, România şi Ucraina. Maia merge la Kiev în Ianuarie.

Iulian Chifu, analist politic:Cele două vizite sunt cele cu cei doi vecini pe care Igor Dodon nu a putut sa le ducă niciodată. Este vorba de susţinerea doamnei Maia Sandu de către România. Suntem după un mandat al lui Igor Dodon, care nu a călcat la Bucureşti.” 

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Maia Sandu spune că este necesară restabilirea cooperării bilaterale fireşti între România şi Republica, pentru ca cetăţenii să simtă beneficia cât mai curând.

Preşedintele Iohannis nu a mers niciodată la Chişinău în mandatul lui Igor Dodon şi nici nu l-a primit la Bucureşti, din cauza propriilor anti-româneşti ale preşedintelui moldovean. Cu toate acestea, relaţiile dintre cele două state este una strânsă, spune analistul politic, Iulian Chifu.

Iulian Chifu, analist politic: „Este relaţia de parteneriat strategic pentru integrarea europeană şi a fost aplicată atâta timp cât guvernul de la Chişinău a mers pe acest drum pro-european.”

Maia Sandu, Preşedintele ales al Republicii Moldova: „Am accentuat necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală firească între România şi Republica Moldova şi de a intensifica cooperarea moldo-română în mai multe domenii, pentru ca cetăţenii să simtă beneficii cât mai curând. (…) Este o vizită importantă pentru ţara noastră şi sperăm să însemne.”