• Klaus Iohannis: Cifrele din ultima săptămână sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă
  • Klaus Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate
  • Klaus Iohannis: Circulația va fi restricționată de la ora 22.00.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o declarație de presă.

Klaus Iohannis a arătat că în ciuda evoluției negative a cifrelor privind pacienții COVID-19 nu există previziunea de a se impune un lockdown de Paște.

Cifrele din ultima săptămână sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă. Presiunea pe secțiile de ATI este tot mai mare.

Recomandări

SECURITATE LA MAREA NEAGRĂ
AȘA, XI?
FLORENȚA COMBATE TURISMUL
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE
DIAVOLUL SE ÎMBRACĂ DE LA PRAGA
SUNTEM DIN ALTĂ LIGĂ?

Să nu irosim ce am câștigat prin campanie de vaccinare. Starea de alertă va fi prelungită și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația va fi restricționată de la ora 22.00. Nu avem în vedere un lockdown de Paște”, a spus șeful statului.

Medic: Dacă suntem raționali, vom putea avea sărbători liniștite

Medicii spun că sărbătorile pascale pot fi petrecute în liniște dacă oamenii nu exagerează, iar numărul de infectări nu crește.

Dacă suntem raționali și oameni care nu intră în tremens că le lipsesc chefurile, eu cred că de Paște putem avea sărbători liniștite și la locul lor”, a spus Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș.

Patriarhia Română a reacționat și ea la afirmațiile președintelui.

Deciziile realiste referitoare la perioada pascală vor fi rodul exclusiv al unui dialog absolut obligatoriu dintre autorități și cultele religioase. Un dialog lucid, onest, inter-instituționalizat, căruia nu i se face niciun serviciu prin lansarea în spațiul public a unei teme false, menită să creeze tensiuni inutile între stat și cultele religioase”, spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Așa cum a spus și președintele, numărul infectărilor cu coronavirus crește iar.

Ne apropiem din nou de 5.000 de cazuri pe zi. Numărul testelor a sărit de 36 de mii. Autoritățile au anunțat 93 de decese și 1.126 de pacienți la Terapie Intensivă.

La fel de îngrijorător e că 41% din toate infectările din ultima săptămână au fost înregistrate în București și patru județe – Timiș, Cluj, Brașov și Ilfov. Capitala și județul Timiș sunt pe primele locuri și în privința deceselor provocate de COVID-19.

Se testează disproporționat. Trebuie să înțelegem că pandemia a accelerat, sunt două variante mai periculoase, trebuie să fim atenți să evităm măsuri și mai restrictive”, a spus Radu Țincu, medic primar ATI Spitalul Floreasca.