• Klaus Iohannis a declarat azi că avizul CSM pentru procurorii numiţi la şefia parchetelor este „superficial”
  • Președintele  susţine că propunerile lui Cătălin Predoiu pentru şefii de parchete sunt corecte
  • Şeful statului a semnat azi decretele de numire la şefia parchetelor pentru Gabriela Scutea, Crin-Nicu Bologa şi Giorgiana Hosu


Klaus Iohannis consideră „superficial” avizul dat de CSM în privinţa numirii Gabrielei Svutea, lui Nicu Bologa şi Giorgianei Hosu la şefia parchetelor.


Klaus Iohannis:  Având în vedere că am avut propunerile ministrului pe care le-am găsit foarte bine elaborate, foarte bine motivate şi pe cealaltă parte avizul CSM, care mi s-a părut parţial destul de superficial, am considerat corecte propunerile făcute de domnul ministru Predoiu şi am numit pe cei trei candidaţi în funcţie.


Şeful statului şi-a argumentat decizia şi a susţinut că s-a ajuns la o perioadă foarte lungă de interimat la marile parchete, ceea ce nu le permitea procurorilor să îşi facă treaba.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ
Mediafax.ro

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European. – https://bit.ly/2T3eZurPublicată de Mediafax.ro pe Joi, 20 februarie 2020


Klaus Iohannis a semnat azi decretele pentru numirea noilor procurori-şefi: Gabriela Scutea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Crin-Nicu Bologa la DNA şi Elena-Giorgiana Hosu la DIICOT.


Procurorii Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu primiseră aviz negativ de la CSM. Crin Bologa a fost singurul care a a fost avizat pozitiv.

Cătălin Predoiu: Ministerul Justiției trebuie să achite magistraților sporuri de 390 de milioane de euro

Ministerul Justiţiei va plăti, în perioada 2020-2024, salarii de 390 milioane euro pentru angajaţii din justiţie Cătălin Predoiu a fost audiat în comisiile de specialitate ale Parlamentului Cătălin Predoiu a primit, în urma audierii din comisia din Parlament, aviz negativ Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat că în perioada 2020-2024, Ministerul va avea de plătit […]

Read more