Klaus Iohannis răspunde criticilor legate de numirea procurorilor șefi: Avizul CSM mi s-a părut parțial destul de superficial

klaus iohannis

klaus iohannis


Klaus Iohannis consideră „superficial” avizul dat de CSM în privinţa numirii Gabrielei Svutea, lui Nicu Bologa şi Giorgianei Hosu la şefia parchetelor.


Klaus Iohannis:  Având în vedere că am avut propunerile ministrului pe care le-am găsit foarte bine elaborate, foarte bine motivate şi pe cealaltă parte avizul CSM, care mi s-a părut parţial destul de superficial, am considerat corecte propunerile făcute de domnul ministru Predoiu şi am numit pe cei trei candidaţi în funcţie.


Şeful statului şi-a argumentat decizia şi a susţinut că s-a ajuns la o perioadă foarte lungă de interimat la marile parchete, ceea ce nu le permitea procurorilor să îşi facă treaba.


Klaus Iohannis a semnat azi decretele pentru numirea noilor procurori-şefi: Gabriela Scutea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Crin-Nicu Bologa la DNA şi Elena-Giorgiana Hosu la DIICOT.


Procurorii Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu primiseră aviz negativ de la CSM. Crin Bologa a fost singurul care a a fost avizat pozitiv.

Cătălin Predoiu: Ministerul Justiției trebuie să achite magistraților sporuri de 390 de milioane de euro

Ministerul Justiţiei va plăti, în perioada 2020-2024, salarii de 390 milioane euro pentru angajaţii din justiţie Cătălin Predoiu a fost audiat în comisiile de specialitate ale Parlamentului Cătălin Predoiu a primit, în urma audierii din comisia din Parlament, aviz negativ Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat că în perioada 2020-2024, Ministerul va avea de plătit […]

Read more

© 2024 Aleph News