• Șeful statului a spus că în contextul războiului din Ucraina și a incidentelor din Transnistria „este nevoie de mobilizarea de sprijin consistent pentru Chișinau”.
  • România si Germania sunt alături de Republica Moldova”, a adaugat el.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, la finalul întâlnirii cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, că România sprijină integrarea în UE a Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova.

Șeful statului a spus că în contextul războiului din Ucraina și a incidentelor din Transnistria „este nevoie de mobilizarea de sprijin consistent pentru Chișinau”. „România si Germania sunt alături de Republica Moldova”, a adaugat el.

Am reiterat că Romania sprijină pe deplin integrarea Republici Moldova, a Ucrainei si a Georgiei in UE. Ca aliati NATO, România și Germania împărtașesc obiectivul esențial de menținere a păcii si securității la Marea Neagră și dorim aprofundarea cooperării cu Germania în acest sens”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Vizita preşedintelui Germaniei are loc în contextul aniversării a 30 de ani de la semnarea, la 21 aprilie 1992, a Tratatului dintre România şi Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa.

Consultările preşedintelui Iohannis cu preşedintele Steinmeier s-au concentrat pe modalităţile concrete de dezvoltare şi aprofundare ale relaţiei româno-germane, care are caracter strategic.