Klaus Iohannis: „Salut acordul referitor la Cadrul Windsor. UE și Marea Britanie rămân aliați strategici”

Klaus Iohannis
  • Preşedintele Klaus Iohannis salută, luni, pe Twitter, acordul referitor la Cadrul Windsor anunţat de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
  • Premierul britanic, Rishi Sunak, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au ajuns la un nou acord privind statutul post-Brexit al provinciei britanice Irlanda de Nord.
  • „S-a ajuns la un acord, a fost definitivat” , a declarat un oficial guvernamental de la Londra, sub protecţia anonimatului, potrivit cotidianului The Guardian.

Preşedintele Klaus Iohannis salută, luni, pe Twitter, acordul referitor la Cadrul Windsor anunţat de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Uniunea Europeană şi Marea Britanie rămân aliaţi strategici” .

„Salut anunţul Preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, referitor la Cadrul Windsor pentru Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord care oferă soluţii sustenabile în interesul tuturor comunităţilor. Uniunea Europeană şi Marea Britanie rămân aliaţi strategici, dedicaţi să abordeze împreună provocările globale.

Premierul britanic, Rishi Sunak, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au ajuns la un nou acord privind statutul post-Brexit al provinciei britanice Irlanda de Nord, afirmă oficiali de la Londra şi de la Bruxelles.

„S-a ajuns la un acord, a fost definitivat” , a declarat un oficial guvernamental de la Londra, sub protecţia anonimatului, potrivit cotidianului The Guardian. Acordul a fost confirmat de un oficial de la Bruxelles, citat de BBC News.