• Klaus Iohannis a declarat că în acest moment nu crede că instituirea carantinei în București este o soluție
  • Șeful statului susține că autoritățile nu au luat măsuri pentru creșterea numărului de locuri la ATI
  • Klaus Iohannis: „Doar cu restricții suplimentare, cu respectarea lor, putem să facem față acestui val trei”

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că în acest moment nu crede că instituirea carantinei în București este o soluție. Șeful statului susține că autoritățile nu au luat măsuri pentru creșterea numărului de locuri de Terapie Intensivă pentru bolnavii Covid.

„Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție. Dar restricții suplimentare sunt necesare fiindcă nimeni nu își doreste să ajungem în situația de avarie ca să nu mai putem gestiona acest al treilea val.

Din păcate, în fiecare zi sunt foarte mulți care se îmbolnăvesc și foarte mulți care ajung la Terapie Intensivă. Și acolo este problema cea mai mare fiindcă numărul de locuri de ATI este limitat și s-a creat în ianuarie, februarie, impresia că pandemia cumva a trecut, o impresie din păcate greșită.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ
DUA LIPA ȘI-A VIZUALIZAT VIITORUL

Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor de Terapie Intensivă pentru pacienții Covid și suntem în această situație când practic în fiecare zi se ajunge la limită. Doar cu restricții suplimentare, cu respectarea lor, putem să facem față acestui val trei”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a spus că este nevoie de reducerea aglomerațiilor, în special în weekend.

Situația din București este complicată. Știu că au fost multe discuții și cred că pentru București este nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru.

Restricții probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aglomerații, în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri”, a mai spus șeful statului.