• Președintele Klaus Iohannis a declarat că „România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE.”
  • România a avut dreptul la suma de 44 de miliarde de euro, dar se va lupta pentru a obține mai mult pentru următorul exercițiu bugetar.
  • Banii sunt alocați pentru „dezvoltarea economică, pentru mediul de sănătate, autostrăzi, căi ferate, apă și canalizare, pentru educație, energie regenerabilă”, dar și altele, conform declarației lui Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a spus, după reuniunea Consiliului European, că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE: „Ne luptăm să obținem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar”.

Iohannis a spus că s-au discutat două teme importante: bugetul multianual pentru perioada 2020 – 2027 și fondul de revenire / recuperare economică.

„Avem câteva vești foarte bune, în sensul că ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, încă este nevoie de destul de multe discuții pentru a pune toate lucrurile la punct. Încă nu toată lumea e lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și, de asemenea, trebuie să mai discutăm condițiile în care se pot acorda aceste sume”, a afirmat Iohannis.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Conform președintelui, în actualul exercițiu bugetar, România a avut dreptul la 44 miliarde de euro și se va lupta să obțină o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar, precum și condiții de implementare favorabile pentru România: „asta înseamnă bani pentru dezvoltarea economică, pentru mediul de sănătate, autostrăzi, căi ferate, apă și canalizare, pentru educație, energie regenerabilă și multe alte lucruri”.

„România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE. Aceasta este ambiția noastră”, a spus Iohannis, adăugând că cel mai probabil la jumătatea lunii iulie va avea loc o altă întâlnire în format fizic.