• Cîţu: România nu mai e ţara salariilor mici.
  • Iohannis şi Cîţu, salarii sub 3.000 de euro.
  • 1% dintre angajații din România au salariu mai mare de 3.000 de euro.

România nu mai e ţara salarilor mici, anunţa victorios acum ceva timp premierul Cîţu.

Doar că preşedintele şi premierul, cele mai înalte funcţii din administraţie, nu se încadrează în categoria celor mai bine plătiţi 1% salariaţi din economie. Cu salarii mai mici de 3.000 de euro net, Klaus Iohannis şi Florin Cîţu au venituri mai mici decât subordonaţii lor.

Prim-ministrul din Singapore câștigă 1,6 milioane de dolari pe an. Cel din Hong Kong – 570.000. Elveția oferă aproape jumătate de milion de dolari șefului de stat. Trump și Merkel au încasat anul trecut cam 400.000 de dolari fiecare.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Să vedem capetele încoronate. Emirul Kuweitului – peste 13 miliarde de dolari pe an. Regele Arabiei Saudite – aproape 8 miliarde, iar Regina Marii Britanii – 116 milioane de dolari. La final, câteva salarii extravagante – cel mai mic din Europa l-a avut Dodon din Moldova – 10.000 de dolari, mult peste președintele din Laos – 1.243 de dolari. Wikipedia spune că cel mai mic salariu din lume îl câștigă președintele Cubei, dar de acolo cifrele sunt foarte greu de obținut.

Iohannis si Citu câştigă de 7 ori mai puţin decât preşedintele băncii de stat Eximbank sau decât guvernatorul Băncii Naţionale şi de 5 ori mai puţin decât preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.