Klaus Iohannis şi Florin Cîţu au salarii de până la 7 ori mai mici decât subordonaţii lor. Cine sunt bogaţii României

Florin Cîțu, propus pentru a doua oară premier. Are studii în SUA și a lucrat la Banca Europeană de Investiţii. Toate, după ce a luat 4 la examenul de treaptă Sursa: Mediafax Foto
  • Cîţu: România nu mai e ţara salariilor mici.
  • Iohannis şi Cîţu, salarii sub 3.000 de euro.
  • 1% dintre angajații din România au salariu mai mare de 3.000 de euro.

România nu mai e ţara salarilor mici, anunţa victorios acum ceva timp premierul Cîţu.

Doar că preşedintele şi premierul, cele mai înalte funcţii din administraţie, nu se încadrează în categoria celor mai bine plătiţi 1% salariaţi din economie. Cu salarii mai mici de 3.000 de euro net, Klaus Iohannis şi Florin Cîţu au venituri mai mici decât subordonaţii lor.

Prim-ministrul din Singapore câștigă 1,6 milioane de dolari pe an. Cel din Hong Kong – 570.000. Elveția oferă aproape jumătate de milion de dolari șefului de stat. Trump și Merkel au încasat anul trecut cam 400.000 de dolari fiecare.

Să vedem capetele încoronate. Emirul Kuweitului – peste 13 miliarde de dolari pe an. Regele Arabiei Saudite – aproape 8 miliarde, iar Regina Marii Britanii – 116 milioane de dolari. La final, câteva salarii extravagante – cel mai mic din Europa l-a avut Dodon din Moldova – 10.000 de dolari, mult peste președintele din Laos – 1.243 de dolari. Wikipedia spune că cel mai mic salariu din lume îl câștigă președintele Cubei, dar de acolo cifrele sunt foarte greu de obținut.

Iohannis si Citu câştigă de 7 ori mai puţin decât preşedintele băncii de stat Eximbank sau decât guvernatorul Băncii Naţionale şi de 5 ori mai puţin decât preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.