• Românii au putut să iasă din casă fără declarație, în localitate, după ridicarea stării de urgență
  • Parcurile au fost luate cu asalt, iar o terasă din parcul Herăstrău și-a reluat activitatea
  • Președintele țării anunță că ar putea institui din nou starea de urgență, dacă se va observa un comportament iresponsabil al cetățenilor

Odată cu ridicarea stării de urgență, românii au putut să circule din nou fără restricții în localitate, declarația pe proprie răspundere fiind eliminată. Klaus Iohannis a anunțat, însă, că starea de urgență ar putea fi din nou instituită, dacă numărul cazurilor va crește seminficativ în perioada următoare.

„Unii au înţeles complet greşit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Măsurile luate pe parcursul stării de urgenţă şi-au dovedit eficienţa. Cred că nimeni nu îşi mai doreşte să reintrăm în starea de urgenţă, dar vom fi obligaţi să luăm din nou această decizie, în situaţia în care ritmul de infectare şi presiunea pe spitale vor creşte semnificativ”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unei declarații de presă.

„Virusul este încă printre noi”

Klaus Iohannis atrage atenția că virusul este încă prezent, iar măsurile de igienă și de distanțare socială trebuie respectate în continuare.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

„Din nefericire, au fost în aceste zile şi exemple de comportamente în totală contradicţie cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toţii. Dragi, români, virusul este încă printre noi. În acest moment trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi contant încălcate, ne înreptăm cu siguranţă spre un scenariu în care vom avea noi focare şi un nou val de îmbolnăviri. Măsurile luate pe parcursul stării de urgenţă şi-au dovedit eficienţa.

Cred că nimeni nu îşi mai doreşte să reintrăm în starea de urgenţă, dar vom fi obligaţi să luăm din nou această decizie, în situaţia în care ritmul de infectare şi presiunea pe spitale vor creşte semnificativ. Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări şi propagă tot soiul de teorii ale conspiraţiei, cu scopul de a cultiva neîncrederea în rândul cetăţenilor”, a explicat Iohannis.