• Președintele Klaus Iohannis a suținut declarații de presă miercuri seară, după ce a vizitat Institutul Cantacuzino.
  • Suntem încă în pandemie. Cred că va mai dura. Pe de altă parte nu putem să închidem țara, spune Iohannis.
  • Sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral acestă pandemie, adaugă președintele.

Declarațiile președintelui:

Riscăm să ne îmbolnăvim, trebuie să fim foarte conștienți de ce vrem. Suntem încă în pandemie. Cred că va mai dura. Pe de altă parte nu putem să închidem țara, ține de fiecare dintre noi să respectăm normele. Am găsit o echipă foarte motivată și profesionistă ( la Cantacuzino), am văzut unele instalații vitale în această etapă. Aici se prelucrează foarte multe probe peste COVID.

Aproape 45.000 de teste prelucrate în ultimele zile.

Acest institut joacă un rol important. Se pregătește și producție aici. Este evident că trebuie să vorbim și despre pandemie. Azi e o zi tristă, avem un număr record de persoane găsite pozitive la COVID.

În primul rând, suntem din martie în plină pandemie și pot spune că până acum câteva săptămâni lucrurile au mers destul de bine. Lucrurile nu au evoluat cum ne-am dorit. Răspunderea e partajată între autorități și cetățeni. Măsurile sunt simple: masca și distanța.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?

Trebuie să fim foarte atenți si la ce spun unii și alții.

Vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral acestă pandemie. E o cale eronată. E momentul să lăsăm divergențele politice. Cer parlamentului să dezbată în regim de urgență legea care clarifică carantina și izolarea. Nu e momentul să disperăm, dar nici să lăsăm garda jos.

Virusul nu ține cont de granițe, de legi, dar noi avem cel mai important instrument să ne protejăm – conștiința noastră. Să nu ne imaginăm că dacă plecăm la munte sau la mare scăpăm de virus. Virusul merge cu noi. Haideți să respectăm indicațiile specialiștilor pentru a putea trece cu bine de acestă perioadă dificilă.

Pe de altă parte, nu putem închide țara și să plecăm.

Dacă vrem să se miște economia, să putem merge la mare sau la munte, trebuie să respectăm aceste norme. Ține de fiecare dintre noi să respectăm normele.