• Klaus Iohannis: Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente
  • Klaus Iohannis: În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată
  • Șeful statului îi îndeamnă pe români să se vaccineze

Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente, a spus, joi, președintele Klaus Iohannis, la ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”.

Avem, iată, la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește atât de mult. Se numește vaccin! Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului îi îndeamnă pe români să se vaccineze.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată. Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, adaugă Iohannis.

El apreciază activitatea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, ca fiind un înalt reper al cercetării medicale românești.

Este un moment de bilanț, de rememorare a istoriei, este o invitație la a discuta cu responsabilitate despre prezent, dar este și un moment pentru a privi cu încredere în viitor. Institutul a constituit un reper pentru generații întregi și a devenit, astfel, un simbol al potențialului de inovare al țării noastre.

Prin calitatea rezultatelor obținute, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară <Cantacuzino> a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanță pentru care vă felicit. Aniversarea de astăzi (joi – n.r.) are loc în circumstanțe excepționale, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Acest context global complicat este exemplul cel mai elocvent în ceea ce privește importanța strategică a activității dumneavoastră în demersurile de răspuns la amenințări sanitare, precum noul coronavirus”, afirmă Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a decorat Institutul „Cantacuzino”. cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer.