Klaus Iohannis vrea ca Planul de Reziliență să fie îmbunătățit. Comisia Europeană a respins prima variantă a proiectului

  • Noul termen pentru depunerea proiectelor este 30 aprilie
  • Suma destinată României pentru Planul de Reziliență este de 30 de miliarde de euro
  • Președintele Iohannis a declarat că planul va fi „îmbunătățit”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii care lucrează la Planul Național de Redresare și Reziliență, în urma respingerii de către Comisia Europeană, în faza negocierilor, a unor componente din PNRR.

Președintele a declarat că planul va fi „îmbunătățit”, iar premierul Florin Cîțu spune că s-a pus în discuţie o remodelare a acestui plan.

Ministrul Investitiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, susține că este vorba doar de detalii tehnice și mici renegocieri.

Acesta a mai precizat că autoritățile de la Bruxelles au dat un termen de două luni fiecărei țări UE pentru evaluarea tehnică a proiectelor depuse în vederea alocării fondurilor promise.

Săptămâna viitoare urmează să se ia o decizie legată de calendarul României.
Noul termen la care va fi depus proiectul este de 30 aprilie, dar este posibilă și prelungirea acestui termen.

Cristian Ghinea mai spune că suntem în fața unui proces de negociere și ajustare. Aceste comentarii de la Comisie sunt unele pozitive, altele cu semn de întrebare, iar țara noastră ajustează componentele așa cum fac și celelalte state în această perioadă.

Nu este nimic diferit în cazul României, mai anunță ministrul Investitiilor și Proiectelor Europene.