• Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat miercuri că Rusia rămâne un partener de încredere în ceea ce privește livrările de gaze.
  • Peskov a comentat că nu este corect să se facă o legătură directă între cantitatea de gaze pe care Rusia o exportă către Uniunea Europeană și sancțiunile UE.
  • El a reiterat că sancțiunile creează pur și simplu mai multe dificultăți pentru procesul de întreținere, înlocuirea promptă a pieselor de schimb, ceea ce a dus la reducerea livrărilor de gaze.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că Rusia rămâne un partener de încredere în ceea ce privește livrările de gaze. În schimb, a dat vina pe sancțiunile occidentale pentru măsura companiei Gazprom de a reduce livrările de gaze, potrivit Baha.com.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Peskov a comentat că nu este corect să se facă o legătură directă între cantitatea de gaze pe care Rusia o exportă către Uniunea Europeană și sancțiunile UE, explicând că țara sa nu va reduce în mod intenționat livrările de gaze, ca răspuns la sancțiunile blocului.

El a reiterat că sancțiunile creează pur și simplu mai multe dificultăți pentru procesul de întreținere, înlocuirea promptă a pieselor de schimb, ceea ce a dus automat la reducerea livrărilor de gaze.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

La începutul zilei, compania germană Gascade a raportat că livrările de gaze ale Gazprom au scăzut la mai puțin de 20% din capacitatea gazoductului Nord Stream 1. Anterior, gigantul rus de petrol și gaze a anunțat că își va reduce livrările începând de astăzi.