• Procurorii francezi l-au acuzat pe Durov de „complicitate” în activități infracționale pe aplicația de mesagerie Telegram.
  • Peskov a declarat că, după câte știe el, Putin și Durov nu s-au întâlnit niciodată.
  • Arestarea lui Pavel Durov a dus relațiile franco-ruse la un nou minim.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat vineri că Kremlinul nu a încheiat niciun fel de înțelegere cu Pavel Durov, fondatorul Telegram, adăugând că nu este la curent cu vreo întâlnire între CEO și președintele rus Vladimir Putin, scrie Reuters.

Un judecător francez l-a pus sub acuzare pe Durov, născut în Rusia, miercuri, pentru complicitate suspectată la gestionarea unei platforme online care permite tranzacții ilicite, imagini cu abuz sexual asupra copiilor, trafic de droguri și fraudă.

Avocatul lui Durov a declarat joi că este „absurd” să se sugereze că el ar trebui să fie responsabil pentru orice infracțiuni comise pe aplicație.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

„Nu au existat negocieri între Durov și Kremlin”, a declarat Peskov în fața jurnaliștilor. „Și faptul că a vizitat Rusia, ei bine, el este un cetățean rus, se mișcă liber, deci în mod natural a vizitat Rusia”.

„Nu au existat înțelegeri între Kremlin și Durov”, a repetat Peskov.

Peskov a declarat că, după câte știe el, Putin și Durov nu s-au întâlnit niciodată.

Rusia, după ani de presiune asupra lui Durov și a întreprinderilor sale tehnologice, s-a solidarizat cu el, Peskov declarând în această săptămână că acest caz nu ar trebui să devină o persecuție politică.

Moscova a încercat și a eșuat să blocheze Telegram, care are aproape 1 miliard de utilizatori, în 2018, și a cerut în trecut platformei să furnizeze date, lucru pe care Durov spune că l-a refuzat.

Arestarea lui Pavel Durov a adus relațiile franco-ruse la nivel minim, potrivit Moscovei, unde unele figuri pro-Kremlin au acuzat Washington că se află în spatele arestării lui Durov, lucru pe care Franța l-a negat.

Citește și