• Putin spune că trupele se retrag, dar Stoltenberg îl contrazice.
  • Imagini din satelit arată 150.000 de trupe ruse la granița cu Ucraina.
  • Purtătorul de cuvânt al MAE rus a ironizat informațiile despre invazie.
  • Rusia neagă atacurile cibernetice asupra Ucrainei de azi-noapte.

Purtătorul de cuvânt al Ministrului rus de Externe i-a ridiculizat pe oficialii occidentali care au lansat zvonurile că astăzi Ucraina ar putea fi invadată de Rusia. I-a pus pe americani și pe britanici să publice tot calendarul invaziilor rusești pe anul acesta, ca să știe când să-și programeze concediul.

Oficial, rușii se mândresc că-și retrag trupele de langă granița cu Ucraina, desi Zelensky spune că nu vede asta. Șeful NATO, Stoltenberg, crede că, de fapt, rușii măresc numărul militarilor.

Biden este convins că invazia Ucrainei de către Rusia este foarte posibilă. imaginile din satelit indică prezența a 150.000 de trupe rusești lângă Ucraina, gata să treacă granița.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Rusia reiterează aceleași cerințe: tot nu vrea ca Ucraina să adere vreodată la NATO. A negat și atacurile cibernetice de azi-noapte asupra Ucrainei, din cauza cărora site-urile armatei ucrainene, ale Ministerului Apărării și ale unor bănci importante nu au mai funcționat. „Vreți să ne dați sancțiuni economice. N-aveti decat, ne descurcăm și fără” – e mesajul ministrului de finanțe al Rusiei, deși Putin e acum dispus să negocieze cu americanii, a anunțat purtătorul lui de cuvânt.

Secretarul General al NATO a afirmat că este convins că Rusia continuă consolidarea militară.

Nu am văzut nicio detensionare pe teren. Dimpotrivă, se pare că Rusia continuă consolidarea militară. Suntem pregătiți pentru ce e mai rău. Și dacă Rusia, încă o dată, invadează Ucraina, va plăti un preț mare și vom continua să expunem planurile și acțiunile Rusiei pentru a le îngreuna desfășurarea de acțiuni agresive împotriva Ucrainei. Rusia nu decide cine va fi sau nu va fi membru al NATO”, a spus Stoltenberg.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin și-a manifestat nemulțumirea față de amenințările zilnice care „se repetă ca o mantră în fiecare zi”.

„Desigur, am prefera să nu auzim diverse amenințări cu privire la ceea ce ni se va întâmpla dacă facem ceva ce nu intenționăm să facem și, ca să fim sinceri, suntem destul de obosiți de aceste amenințări care se repetă ca o mantră în fiecare zi”.