• Administraţia de la Moscova a anunţat, miercuri, că se aşteaptă ca preşedintele Vladimir Putin să primească din partea lui Recep Tayyip Erdogan, o propunere de mediere privind conflictul din Ucraina.
  • Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan urmează să se întâlnească joi cu ocazia reuniunii Conferinţei pentru Interacţiuni şi Consolidarea Încrederii, din Astana, Kazahstan.
  • Dacă va exista o propunere, o vom lua în considerare”, a afirmat Serghei Lavrov, precizând că deocamdată nu există nimic concret în acest sens.

Administraţia de la Moscova a anunţat, miercuri, că se aşteaptă ca preşedintele Vladimir Putin să primească din partea omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, în cursul întâlnirii de joi, o propunere de mediere privind conflictul din Ucraina.

 Turcii propun să fie mediatori. Dacă vor avea loc contacte ruso-ucrainene, acestea vor fi pe teritoriul Turciei”, a declarat miercuri Iuri Uceakov, consilierul diplomatic al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde.

Erdogan probabil va propune ceva oficial. Ne aşteptăm la o discuţie interesantă şi utilă”, a subliniat oficialul rus.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan urmează să se întâlnească joi cu ocazia reuniunii Conferinţei pentru Interacţiuni şi Consolidarea Încrederii, din Astana, Kazahstan.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat marţi că preşedintele Vladimir Putin va analiza serios o eventuală propunere pentru o întâlnire directă cu omologul său american, Joseph Biden, la summitul Grupului G20, programat în Bali, Indonezia, pe 15-16 noiembrie. Noi am transmis în mod repetat că nu refuzăm niciodată întâlniri. Dacă va exista o propunere, o vom lua în considerare”, a afirmat Serghei Lavrov, precizând că deocamdată nu există nimic concret în acest sens.

În urmă cu câteva zile, Biden nu a exclus posibilitatea unei întrevederi cu Vladimir Putin la summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente. Rămâne de văzut”, a răspuns Biden unei întrebări privind o astfel de întrevedere.