Kremlinul se aşteaptă ca Erdogan să îi propună lui Putin un plan de mediere privind conflictul din Ucraina

președintele Erdogan sursă foto - Twitter
  • Administraţia de la Moscova a anunţat, miercuri, că se aşteaptă ca preşedintele Vladimir Putin să primească din partea lui Recep Tayyip Erdogan, o propunere de mediere privind conflictul din Ucraina.
  • Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan urmează să se întâlnească joi cu ocazia reuniunii Conferinţei pentru Interacţiuni şi Consolidarea Încrederii, din Astana, Kazahstan.
  • Dacă va exista o propunere, o vom lua în considerare”, a afirmat Serghei Lavrov, precizând că deocamdată nu există nimic concret în acest sens.

Administraţia de la Moscova a anunţat, miercuri, că se aşteaptă ca preşedintele Vladimir Putin să primească din partea omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, în cursul întâlnirii de joi, o propunere de mediere privind conflictul din Ucraina.

 Turcii propun să fie mediatori. Dacă vor avea loc contacte ruso-ucrainene, acestea vor fi pe teritoriul Turciei”, a declarat miercuri Iuri Uceakov, consilierul diplomatic al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde.

Erdogan probabil va propune ceva oficial. Ne aşteptăm la o discuţie interesantă şi utilă”, a subliniat oficialul rus.

Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan urmează să se întâlnească joi cu ocazia reuniunii Conferinţei pentru Interacţiuni şi Consolidarea Încrederii, din Astana, Kazahstan.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat marţi că preşedintele Vladimir Putin va analiza serios o eventuală propunere pentru o întâlnire directă cu omologul său american, Joseph Biden, la summitul Grupului G20, programat în Bali, Indonezia, pe 15-16 noiembrie. Noi am transmis în mod repetat că nu refuzăm niciodată întâlniri. Dacă va exista o propunere, o vom lua în considerare”, a afirmat Serghei Lavrov, precizând că deocamdată nu există nimic concret în acest sens.

În urmă cu câteva zile, Biden nu a exclus posibilitatea unei întrevederi cu Vladimir Putin la summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente. Rămâne de văzut”, a răspuns Biden unei întrebări privind o astfel de întrevedere.