• După 1 iunie, se va face testare la nivelul țării pentru Covid-19, a anunțat Ministrul Sănătății
  • Testarea naţională se va face în funcţie de evoluţia epidemiei
  • În colaborare cu OMS, vor fi făcute teste de seroprevalenţă şi moleculare

Vești bune. Testarea națională începe pe 1 iunie. Nelu Tătaru spune că astfel se urmărește verificarea imunizării populaţiei şi a modului în care evoluează epidemia din ţara noastră. Testarea naţională ar urma să se facă în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar campania va lua în calcul focarele epidemice.

„O să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populaţiei, cât şi cea a evoluţiei ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia sau prima etapă a ei. Fiindcă deocamdată nu coborâm“, a spus Nelu Tătaru la Europa FM.

Testele vor fi serologice sau moleculare. Testele serologice sunt relevante mai ales post-epidemic pentru că evaluează seroprevalenţa infecţiei în populaţia general, dar şi infecțiile asimptomatice. Ele mai sunt bune pentru a analiza persistenţa imunităţii postinfecţie naturală. Testele moleculare sunt însă singurele care pot pune un diagnostic precis privind  infectarea cu virusul. 

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN