• Autorităţile nu au inclus biserica pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde.
  • Este decizia CNSU, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

Singurele reguli care se aplică în biserici sunt purtarea măştii de protecţie şi respectarea unei distanţe de doi metri între persoane.

„Este o măsură decisă să nu închidem activităţile religioase… este o decizie la nivelul CNSU. Nu trebuie neapărat argumente științifice. Asta este decizia luată”, a explicat Raed Arafat.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus, vineri, ca indiferent de rata de incidenţă din localitate să se impună restricţii de circulaţie de la ora 22.00 pentru persoanele nevaccinate.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În plus, în centre comerciale, în instituţii sau în alte locuri, accesul este permis în baza certificatului verde.

Reporter: Pentru activitățile religioase, pentru că am văzut că acolo nu e nicio mențiune nouă, vă gândiți…

Raed Arafat: Se menţionează faptul că va trebui să fie doi metri pătrați asigurați.

Reporter: Dar adeverință de vaccinare, nu neapărat certificat…

Raed Arafat: Nu, la acest moment, nu, acolo nu. S-a decis să nu fie condiționare, dar va trebui mască, bineînțeles, și doi metri pătrați pe persoană.

Reporter: Dar cum se explică, pentru că în aer liber…

Reporter: Exact, sunt foarte multe probleme acolo, oamenii nu respectă măsurile, am văzut și imaginile. De-asta vă întrebam, dacă cumva luați în calcul…

Raed Arafat: Deci este o decizie luată la nivelul CNSU. Au fost discuții în acest sens, este o decizie luată la nivelul CNSU, din acest punct de vedere.

Reporter: Ne puteți spune și argumentele științifice care au fost invocate?

Raed Arafat: Cum v-am zis, sunt măsuri care se iau, nu e neapărat să ai argument științific pentru această măsură. E o măsură decisă. Nu închidem activitățile religioase, dar punem condiția de doi metri, mască, distanță. E o decizie luată la nivelul CNSU și este o decizie votată la nivelul CNSU. Sunt mai multe aspecte care se iau în considerare, pe lângă baza științifică care se oferă de către medici. Asta este decizia luată la acest moment.