• Pelerinii din alte orașe continuă să sosească la Iași
  • ,,Racla va fi afară sau în Catedrală? ”
  • Mitropolia încă trebuie să decidă

La coadă la raclă, doar cu buletinul! E regula pe care autoritățile din Iași vor să o aplice, în încercarea de a preveni îmbulzeala la pelerinajul de Sfânta Parascheva. Aproape nimeni nu crede că va funcționa, dovadă că pelerinii din alte orașe continuă să sosească la Iași. Marea decizie n-a fost încă luată de Mitropolie – racla va fi afară sau în Catedrală?

La întrebarea ,,ce simţiţi când ajungeţi la raclă?”, Elena, pelerin din Iaşi, a răspuns simplu: ,,Dezlegare sufletească” , pe când la întrebarea ,,Dar racla o sărutaţi? ” , a răspuns tristă  ,,Acum nu. Doar punem mâna şi atât. Nu mi-e frică, dar nu e normal. Nu pot să îmi dau masca jos”

Marius Dangă, șeful cancelariei Prefectului judeţului Iaşi: ,,Discutăm despre faptul că nu pot ajunge la evenimentul religios oameni din afara oraşului. Pentru a ajunge la rând va avea loc o legitimare”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Marian Timofte, vicar administrativ al MMB Iaşi: ,,Anunţul MUSCA prin care se interzice deplasarea celor din alte localităţi în localitatea în care are loc o sărbătoare religioasă este  surprinzătoare şi nu ştim în ce măsură ea va putea fi şi implementată la modul practic”.

Maricel, pelerin din Galaţi: ,, Dacă s-ar lua măsurile de siguranţă socială eu cred că ar fi bine ca totuşi pelerinajul să decurgă în ritm normal, cum a fost şi în anii anteriori”

Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi: ,, E foarte greu de spus, pentru că dacă rămâne în interior este riscul de a se aduna populaţie într-un spaţiu închis, dacă rămâne în exterior e ca o invitaţie, veniţi şi participaţi”

Autoritățile nu au explicat nici dacă interdicția e pentru toate zilele de pelerinaj sau doar pentru ziua de 14 octombrie, când e Hramul Cuvioasei. Mitropolia trebuie să decidă, dar nu a anunțat încă niciun răspuns.