La întâlnirea cu Zelenski, Trump spune că va negocia un acord Ucraina-Rusia „care să fie bun pentru ambele părți”

La întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru prima dată în ultimii cinci ani, fostul președinte Donald Trump s-a plâns de punerea sa sub acuzare în 2019 și a declarat că, dacă va fi reales, va depune eforturi pentru a pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina printr-un acord „care să fie bun pentru ambele părți”, conform NBC News.

Vom lucra foarte mult cu ambele părți pentru a încerca să clarificăm și să rezolvăm această problemă”, a declarat Trump, stând lângă Zelenski.

Trebuie să se termine. La un moment dat, trebuie să se termine. El a trecut prin iad. Țara lui a trecut prin iad”.

Trump a declarat că cei doi lideri „au o relație foarte bună, iar eu am, de asemenea, o relație foarte bună, după cum știți, cu președintele Putin”. Zelenski a adăugat că speră că vor continua să aibă o relație bună.

Este nevoie de doi pentru a dansa tango, iar noi o vom face”, a răspuns Trump.

Vorbind pe scurt, Zelenski a spus că el crede că el și Trump au o viziune comună că Ucraina trebuie să învingă împotriva Rusiei și a recunoscut importanța alegerilor din SUA. „Sperăm că forța Statelor Unite va fi foarte puternică” după alegerile din noiembrie, a declarat președintele Zelenski.

Exit mobile version