• La un an de la moartea lui George Floyd, familia lui e primită de Joe Biden
  • Un proiect de lege cere înregistrarea polițiștilor agresivi într-o bază de date națională
  • Biden e acuzat că nu a chemat la Casa Albă și familiile polițiștilor uciși

Marți, la un an de la moartea lui George Floyd, familia lui va fi primită de Joe Biden la Casa Albă. Momentul a fost deja marcat în Minneapolis, printr-un miting la care au participat sute de oameni. Printre ei, rudele altor persoane de culoare, ucise în cursul arestărilor sau confruntărilor cu poliția.

„A fost un an lung, unul dureros. A fost frustrant pentru mine și familia mea ca viețile să ni se schimbe într-o clipită”, a spus Bridgett Floyd, sora lui George Floyd.

Moartea lui George Floyd a declanșat cele mai mari proteste din Statele Unite din ultimii 30 de ani și ar putea duce la o reformă majoră a poliției. Un proiect de lege denumit după Floyd cere ca sufocarea suspecților să fie interzisă în timpul arestărilor, iar polițiștii agresivi să fie trecuți într-un registru național.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Vrem să vedem că vine ceva de la Washington. Justiția a fost amânată prea mult timp. E timpul să voteze și să devină lege”, a spus Al Sharpton, inițiatorul proiectului de lege.

Au apărut și reacții din tabăra republicanilor. Lauren Boebert, membră a Congresului American, i-a reproșat lui Biden că nu a chemat la Casa Albă familia lui David Dorn, un polițist de culoare, ucis în timp că încerca să oprească jaful unui magazin de amanet.