• Un lac din Bolivia este acoperit în proporție de 80% cu deșeuri menajere
  • Pe lângă sticlele de plastic în apa lacului Uru-Uru regăsim și zinc sau arsenic
  • Materialele plastice sunt aduse în lac prin canalul Tagarate din orașul Oruro

Nu este ceva nou să spunem că poluarea pe care o lăsăm în urma noastra poate distruge întreaga planetă.

Un lac din Bolivia, numit Uru-Uru este acum acoperit de gunoi. Predominante sunt sticlele de plastic dar și activitatea din mina din zonă lasă urme. Ecologiștii spun că situația a scăpat de sub control de 10 ani.

Limber Sanchez, ecologist: „Vedem cu adevărat impactul a ceea ce, în fiecare an se întâmplă din ce în ce mai mult. Suntem inundați de materiale plastice, și asta este o problem foarte gravă. De zece ani aceste reziduri se tot adună.Alături de plastice este și impactul apei acide, provenit din minerit din Mina San Jose, care 365 de zile se varsă direct în Lacul Uru-Uru. Dintr-o parte este contaminarea urbană și din alta contaminarea minieră, precum și schimbările climatice care afectează lacul Uru-Uru, acesta micșorându-se.”

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

Localnicii sunt revoltați atât pentru gradul ridicat de poluare cât și pentru că acum nu mai pot pescui. Primarul orașului Oruru le promite localnicilor
că lacul va arăta din nou ca înainte.

David Choque, primarul orașului Oruro: „În numele autorităților, vă spun că am luat decizia de a curăța întreaga zonă, astfel încât să putem arăta o imagine cu totul diferită. În plus lucrăm întotdeauna pentru a proteja mediul înconjurător. Prin cultura noastră trebuie să le transmitem cetățenilor să nu mai arunce acest tip de deșeuri.”