• Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat joi că se așteaptă ca inflația „să rămână la un nivel nedorit de ridicat pentru o perioadă de timp.
  • Ea a avertizat că presiunile asupra prețurilor se răspândesc în mai multe sectoare, în parte din cauza presiunilor asupra prețurilor la energie.
  • Lagarde a afirmat că piața muncii rămâne puternică, cu o „cerere robustă”. Creșterea salariilor a continuat să crească treptat în ultimele câteva luni.

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat joi că se așteaptă ca inflația „să rămână la un nivel nedorit de ridicat pentru o perioadă de timp”, deoarece prețurile globale ale energiei rămân ridicate pe termen scurt, informează Baha.

Ea a avertizat că presiunile asupra prețurilor se răspândesc în mai multe sectoare, în parte din cauza presiunilor asupra prețurilor la energie. Cu toate acestea, ea a precizat că, „în absența unor noi perturbări”, costurile energiei ar trebui să se stabilizeze, iar blocajele în aprovizionare ar trebui să se atenueze, ajutate de normalizarea politicii monetare.

Lagarde a afirmat că piața muncii rămâne puternică, cu o „cerere robustă”. Creșterea salariilor a continuat să crească treptat în ultimele câteva luni, dar „rămâne încă limitată în general”, deși se așteaptă o creștere mai rapidă a salariilor în timp, pe măsură ce economia se consolidează.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

„Cele mai multe măsuri ale așteptărilor inflaționiste pe termen lung se situează în prezent în jurul valorii de 2%, deși recentele revizuiri peste țintă ale unor indicatori justifică o monitorizare continuă”, a declarat aceasta.