• Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat joi că se așteaptă ca inflația „să rămână la un nivel nedorit de ridicat pentru o perioadă de timp.
  • Ea a avertizat că presiunile asupra prețurilor se răspândesc în mai multe sectoare, în parte din cauza presiunilor asupra prețurilor la energie.
  • Lagarde a afirmat că piața muncii rămâne puternică, cu o „cerere robustă”. Creșterea salariilor a continuat să crească treptat în ultimele câteva luni.

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat joi că se așteaptă ca inflația „să rămână la un nivel nedorit de ridicat pentru o perioadă de timp”, deoarece prețurile globale ale energiei rămân ridicate pe termen scurt, informează Baha.

Ea a avertizat că presiunile asupra prețurilor se răspândesc în mai multe sectoare, în parte din cauza presiunilor asupra prețurilor la energie. Cu toate acestea, ea a precizat că, „în absența unor noi perturbări”, costurile energiei ar trebui să se stabilizeze, iar blocajele în aprovizionare ar trebui să se atenueze, ajutate de normalizarea politicii monetare.

Lagarde a afirmat că piața muncii rămâne puternică, cu o „cerere robustă”. Creșterea salariilor a continuat să crească treptat în ultimele câteva luni, dar „rămâne încă limitată în general”, deși se așteaptă o creștere mai rapidă a salariilor în timp, pe măsură ce economia se consolidează.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
CE TREND ÎNCERCI AZI? QUIET VACATIONING
MAI EȘTI TARE, BUGETARE?
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI

„Cele mai multe măsuri ale așteptărilor inflaționiste pe termen lung se situează în prezent în jurul valorii de 2%, deși recentele revizuiri peste țintă ale unor indicatori justifică o monitorizare continuă”, a declarat aceasta.