Larisa Iordache, la spital după evoluția care i-a adus calificarea la Tokyo 2020: „Am încredere că totul va fi bine”

Profimedia
  • Larisa Iordache a evoluat cu probleme de sănătate în cadrul probelor de la Campionatul European din Basel
  • După susținerea probelor sportiva a ajuns la spital
  • Larisa Iordache s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Federația Română de Gimnastică a anunțat joi dimineața că Larisa Iordache a evoluat cu probleme de sănătate, miercuri, în cadrul probelor de la individual compus de la Campionatul European din Basel, în urma cărora s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

„Calificarea olimpică de ieri a Larisei Iordache ne-a adus tuturor o mare bucurie, iar ei și antrenorilor ei o împlinire deosebită și o răsplată de neprețuit pentru tot ceea ce au construit în ultimii ani, împreună” se spune într-o postare a Federație Române de Gimnastică.

„Ceea ce nu se știe însă este că Larisa a concurat aseară nefiind în cea mai bună formă fizică. A luptat cu propriul organism și a tras până la capăt. Nu a mai permis vreunui impediment să îi mai stea în calea visului… Larisa a avut parte de o seară grea, o seară în care a ajuns la spital, cu febră, dureri și stare generală proastă. Primele investigații au dezvăluit o infecție la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfășurare” spun reprezentanții FRG.

Larisa Iordache a suferit în 2017 o accidentare la tendonul ahilian și a fost supusă la mai multe intervenții chirurgicale și recuperări îndelungate.

Gimnasta s-a calificat miercuri seara, pentru a doua oară, la Jocurile Olimpice, după ce a terminat pe locul 4 concursul de individual compus de la Campionatul European.

Iordache a confirmat pe pagina ei de Facebook că a avut o probleme de sănătate în timpul concursului: „Am intrat în competiție cu o stare subfebrilă, dar am reușit să concurez și să-mi împlinesc visul. Acum fac investigații și am încredere că totul va fi bine.”