• Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, la finalul vizitei la Centrul de vaccinare anti-COVID-19.
  • Klaus Iohannis: Este foarte posibil ca la începutul anului viitor România să beneficieze de prima tranşă de vaccin
  • Prima tranșă va fi de un milion de doze de vaccin
  • Intenția de vaccinare în zona medicală este de circa 80%

Klaus Iohannis susține că „este foarte posibil” ca la începutul anului viitor România să beneficieze de prima tranşă de vaccin, de aproximativ un milion de doze, de care va beneficia întreg personalul medical şi persoanele din gupele de risc.

Declarațiile președintelui:

Astăzi, în cadrul ședinței CSAT, a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile.

Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează și foarte multe alte detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate pe larg mâine, la Guvern.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru public.Este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficiem de prima tranșă de vaccin, cu circa 1 milion de doze. În prima tranșă va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea este voluntară, este sigură, este eficientă, se face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european

Intenția de vaccinare în zona medicală este de circa 80%

Este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare. Este nevoie de vaccinare în două tranșe, la un interval care va fi comunicat. Intenția de vaccinare în zona medicală este de circa 80%.

Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare, un proiect pilot, așa vor arăta centrele de vaccinare, cu o zonă de primire, zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare și o zonă de vaccinare după vaccinare.