• Lavrov neagă atrocitățile care au fost comise la Bucha.
  • Ministrul afacerilor externe a reacționat și cu privire la declarațiile lui Joe Biden potrivit cărora Putin este un „criminal de război.”
  • „Suntem interesați de modul în care poporul rus vede situația, cât de mult înțelege sarcinile pe care le îndeplinesc forțele noastre armate”, a spus Lavrov.

Lavrov a definit atrocităţile de la Bucha „o provocare anti-rusă, pusă în scenă şi difuzată intenţionat de reţelele de socializare occidentale”,conform Mediafax. De asemenea, ministrul afacerilor externe a reacționat și cu privire la declarațiile lui Joe Biden potrivit cărora Putin este un „criminal de război.”

„În primul rând, spune că mulți politicieni americani, care au fost la originea războiului din Irak, care au dezmembrat Libia, care au invadat Siria, acești politicieni au o conștiință rea. Cred că i-ați auzit și pe oficialii administrației lui Biden comentând, ulterior, aceste remarci, explicând că nu a vorbit serios. Dar, în primul rând, suntem interesați de modul în care poporul rus vede situația, cât de mult înțelege sarcinile pe care le îndeplinesc forțele noastre armate.

Și ei înțeleg aceste sarcini. Și, cel mai important, ei înțeleg că nu este vorba deloc despre Ucraina. Este vorba despre faptul că Occidentul colectiv, unit sub acoperișul Washingtonului, prezintă, fără îndoială, acel model de lume unipolară pe care ar dori să îl păstreze”, a mai spus Lavrov.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

ONU: Toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate, pentru a fi investigate eventualele crime de război

Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, a declarat, luni, că toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate şi identificate, pentru a se asigura că eventualele crime de război pot fi investigate, potrivit Sky News.

Rapoartele care apar din această zonă şi din alte zone ridică întrebări serioase şi îngrijorătoare cu privire la posibilele crime de război și la posibilele încălcări grave ale dreptului umanitar internaţional.

Este esenţial ca toate cadavrele să fie exhumate şi identificate, astfel încât, familiile victimelor să poată fi informate, iar cauzele exacte ale morţii să fie stabilite. Ar trebui luate toate măsurile pentru a păstra dovezile”, a spus Înaltul Comisar ONU.