• Joi, o ambulanţă SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânaţelor, judeţul Cluj.
  • Cel care a sunat la 112 a anunţat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.
  • Paramedicii s-au mobilizat şi au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putinţă. Fiind nevoiţi să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au cerut sprijinul celor de la CERT Rescue.

Joi, o ambulanţă SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânaţelor, judeţul Cluj.

Cel care a sunat la 112 a anunţat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.

Paramedicii s-au mobilizat şi au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putinţă. Fiind nevoiţi să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au cerut sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanţa nu a mai putut înainta. Astfel, salvatorii şi voluntarii au încărcat aparatura medicală în două maşini de teren şi l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor.

Recomandări

PSD ȘI PNL PREGĂTESC REMANIEREA
CONTROVERSE PRIVIND EVALUAREA NAȚIONALĂ
PUTIN ARE FORȚE NUCLEARE GATA DE LUPTĂ
DE DOMENIUL SF, DAR CU TESLA
CUM SE SCHIMBĂ ECONOMIA ROMÂNIEI
BIDEN LUPTĂ CONTRA MAȘINILOR DIN CHINA

„Probabil că ştiţi povestea <Băiatul care a strigat lupul>. Ei bine, ne-am simţit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecţiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanţa ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca. Şi vă spuneam adineauri că pentru un echipaj de urgenţă, fiecare secundă contează. Misiunea descrisă mai sus a durat în jur de patru ore. Întorşi la unitate, paramedicii au curăţat ambulanţa, deoarece nu putea fi trimisă la alte cazuri. Apoi şi-au continuat activitatea cu empatie, devotament şi rigurozitate”, scriu cei de la ISU Cluj.

Acelaşi echipaj a intervenit, în urmă cu exact o lună, la un accident petrecut pe strada Păstorului din Cluj-Napoca. Din primele informaţii, nu părea un eveniment grav: „totuşi, noi tratăm fiecare misiune cu maximă seriozitate. Imediat ce au sosit la faţa locului, colegii şi-au dat seama că şoferul implicat în accident este blocat în maşină şi inconştient. Fiind salvatori cu experienţă, l-au extras de urgenţă pe bărbat şi l-au transportat la spital. Acesta a supravieţuit, iar medicii l-au externat de curând.

Şi în a doua situaţie prezentată, fiecare secundă a contat. Ce s-ar fi întâmplat dacă apărea un caz medical critic în timp ce ambulanţa noastră rămânea blocată în mocirlă? Aşadar, vă rugăm să sunaţi la 112 doar în cazul unei urgenţe reale!”.