- Le Figaro: Iohannis este considerat responsabil de criza politică.
- Coreea de Sud: Adunarea Națională l-a suspendat cu 191 de voturi pe președintele interimar Han Duck- soo.
- Este pentru prima oară când un președinte interimar este destituit în Coreea de Sud.
Criza politică se adâncește la Seoul, mai puternic decât la București. Astăzi, Parlamentul Sud Coreean a votat suspendarea premierului și președintelui interimar al țării, la doar 2 săptămâni după ce președintele Coreei de Sud a fost și el demis de Parlament în urma încercării eșuate de a impune legea marțială în țară. Acum, și succesorul său este debarcat de Parlament după ce a refuzat să numească 3 magistrați la Curtea Constituțională care urmau să judece și să finalizeze procesul de destituire al președintelui Yoon.
În România însă, președintele Iohannis nu se grăbește să plece din funcție, deși alegerile prezidențiale au fost anulate de 3 săptămâni, până acum data noilor alegeri n-a fost anunțată iar mandatul lui Iohannis practic a expirat de 6 zile.
Opoziția anunțase o serie demersuri de suspendare din funcție a președintelui Iohannis. Ce s-a întâmplat cu ele?
Coreea de Sud și-a ales un nou Președinte, al treilea în mai puțin de o lună. Prima suspendare din funcție a primului Președinte este blocată de Curtea Constituțională. În România, situația este dierită. În Parlamentul de la Seul, opoziția a devenit atât de puternică încât deranjează Președinții. În România s-a formulat o coaliție guvernamentală, iar demersurile de suspendare „bat pasul pe loc”. Este nevoie de votul majorității pentru a-l suspenda pe Klaus Iohannis. PNL și PSD nu doresc să îl suspende pe Iohannis.